Annons

Alec Baldwin om stämningarna: Riktat mot rika

Alec Baldwin slår tillbaka mot de stämningar som lämnats in i kölvattnet av dödsskjutningen på filminspelningen av "Rust". Skådespelaren och medproducenten till den olycksdrabbade western-filmen menar att stämningarna är snedriktade.
Film • Publicerad 7 mars 2022
Alec Baldwin. Arkivbild
Alec Baldwin. ArkivbildFoto: John Minchillo/AP/TT

– Det vi ser är en viss grupp människor vars attityd är: De som sannolikt har varit försumliga har inga pengar och de som har pengar har inte varit försumliga.

Det var under ett besök på den internationella filmfestivalen i Boulder som Alec Baldwin fick frågor om dödsskjutningen under en frågestund, rapporterar CNN.

Annons

Han specificerade inte vilken eller vilka av stämningarna han syftade på.

De advokater som representerar familjen till den förolyckade filmfotografen Halyna Hutchins har stämt Alec Baldwin och filmens producenter för dödsfallet.

Även filmens manushandledare och dess huvudkameraoperatör, som båda stod några meter bort när Hutchins sköts, har lämnat in stämningsansökningar för traumat de gick igenom.

Utredare har beskrivit "viss självgodhet" i hur vapen hanterades på "Rust"-inspelningen, men att det är för tidigt att avgöra om åtal kommer att väckas.

Alec Baldwin har tidigare sagt att han inte tror att han kommer att bli åtalad.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons