GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ångest, skuld och vägval i omskakande ungdomsroman

Hanna Jedvik är aktuell med en omskakande och välskriven ungdomsroman. Jonna Fries har läst.
bokrecension • Publicerad 17 oktober 2020
Hanna Jedvik varvar smidigt dessa omtumlande vänskapsrelationer med skoldagar, familjetid och en stormig kärleksrelation.
Hanna Jedvik varvar smidigt dessa omtumlande vänskapsrelationer med skoldagar, familjetid och en stormig kärleksrelation.
Foto: Lisa Thanner
Ungdomsroman

På andra sidan bron

Författare: Hanna Jedvik

Förlag: Rabén & Sjögren

Förra året utkom Hanna Jedvik med ungdomsromanen ”Sommarplåga”. Nu kommer en fristående fortsättning som fått titeln ”På andra sidan bron”.

Boken tar sin början precis när Alma besökt kompisen Joppe på sjukhuset efter att han försökt ta livet av sig. Situationen fyller Alma med skuldkänslor, men hon finner också styrka genom den äldre sjuksköterskan Jim.

Hanna Jedvik varvar smidigt dessa omtumlande vänskapsrelationer med skoldagar, familjetid och en stormig kärleksrelation. Språket är slipat och beskrivningarna präglas av en fin känsla för rytm och detaljer, samtidigt som replikerna pendlar mellan det reflekterande och taggiga.

Det är en tung vardagsskildring, men den rymmer också hopp. Mitt i alla prövningar börjar Alma söka efter sin egen väg, och problemen får oväntade lösningar. Det är gripande läsning.

Jonna FriesSkicka e-post
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer