Annons

Skådespelaren Anne Heche avliden

Film • Publicerad 12 augusti 2022
Anne Heche har avlidit, bekräftar hennes familj. Arkivbild.
Anne Heche har avlidit, bekräftar hennes familj. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Skådespelaren Anne Heche har avlidit, bekräftar hennes familj för The Guardian.

Heche hade legat i koma efter en bilolycka förra veckan och tidigare under dagen meddelade hennes familj att hon hade förklarats hjärndöd och att hon inte skulle överleva.

Annons

Familjen beslutade att ta bort Heche från livsuppehållande behandling, efter att läkare tagit beslut om hennes organ kan doneras.

"Det har länge varit hennes val att donera sina organ och hon får livsuppehållande behandling för att avgöra om några organ är livsdugliga", sade en representant från familjen tidigare.

Representanten tackar sjukhuset och läkarna och skriver:

"Anne hade ett stort hjärta och berörde alla hon träffade med sin generösa själ. Hon kommer att bli ihågkommen för sin modiga ärlighet och vara mycket saknad".

Anne Heche har medverkat i filmer som "Sex dagar sju nätter" och "Wag the dog" och i tv-serier som "Ally McBeal", "Chicago PD" och 1987–1991 såpan "Another world". I sin självbiografi från 2001 tog hon upp sina problem med psykisk ohälsa.

Anne Heche blev 53 år.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons