Annons

Arenabrist inför Eurovision

Musik • Publicerad 10 augusti 2022
Ukrainas Kalush Orchestra vann årets ESC, men nästa år hålls tävlingen i Storbritannien, där det nu visar sig vara brist på lediga arenor. Arkivbild.
Ukrainas Kalush Orchestra vann årets ESC, men nästa år hålls tävlingen i Storbritannien, där det nu visar sig vara brist på lediga arenor. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Våren 2023 hålls Eurovision Song Contest i Storbritannien. Men ett problem har uppdagats: Det finns inga arenor som har tillräckligt med lediga datum för att i nuläget kunna hålla i tävlingen, skriver BBC. Detta beror på att ESC behöver ha konsertställena för förberedelser i upp till åtta veckor före själva tävlingsdagen.

Dock stoppar det inte de brittiska städerna från att vilja vara värdar för musikfesten. Istället kommer redan bokade konserter få flyttas på eller ställas in.

På fredag avslöjas det vilka städer som kan få vara värdar för tävlingen. Tidigare har bland andra Manchester och Glasgow uttryckt sitt intresse.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons