Annons

Artister hyllar coronahjältar under MSB-vecka

Musik • Publicerad 7 maj 2020
Morgan Olofsson, kommunikationsdirektör, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).
Morgan Olofsson, kommunikationsdirektör, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).Foto: Claudio Bresciani/TT

Få saker är sig likt under coronapandemin. Den 11 maj genomför Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) krisberedskapsveckan, som ska stärka befolkningens motståndskraft inför kriser. Men med anledning av covid-19 blir årets kampanj delvis digital, och kommer att fokusera på alla privatpersoner och frivilligorganisationer som jobbar med och bidrar till Sveriges krisberedskap i samband med coronapandemin.

Varje dag klockan 15.00 kommer artister att uppträda på MSB:s Instagramkonto "dinsakerhet" för att hylla ett initiativ. Även privatpersoner kan skicka in en personlig hyllning till någon som bidrar till krishanteringen.

Annons

– Vi gör det här för att alla som bidrar är värda att bli sedda och uppmärksammade. Och för att bygga beredskap för framtiden, den behöver vi tänka på redan nu, säger Morgan Olofsson, kommunikationsdirektör på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, under torsdagens presskonferens.

Krisberedskapsveckan genomförs tillsammans med bland andra Sveriges kommuner och länsstyrelser.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons