Annons

Banksy-tjuv riskerar tolv år i fängelse

Konst • Publicerad 2 januari 2023
I november dök plötsligt väggmålningar av den brittiske gatukonstnären Banksy upp på olika platser i Ukraina. Målningen på bilden är inte den som stals i Hostomel. Arkivbild.
I november dök plötsligt väggmålningar av den brittiske gatukonstnären Banksy upp på olika platser i Ukraina. Målningen på bilden är inte den som stals i Hostomel. Arkivbild.Foto: Andrew Kravchenko/AP/TT

Den misstänka hjärnan bakom stölden av en väggmålning gjord av den brittiske gatukonstnären Banksy riskerar upp till tolv års fängelse, rapporterar Reuters.

Verket, föreställande en kvinna i gasmask, stals från en husvägg i Hostomel i Ukraina i början av december.

Annons

Tjuvarna hade sågat ut den bit av husväggen som verket var målat på och tagit den med sig. Polisen lyckades dock gripa tjuvarna och återbörda verket intakt.

Banksy har bekräftat att det är konstnären som ligger bakom de sju målningar som i november dök upp på olika platser i Ukraina.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons