Annons

"Baretta"-skådisen Robert Blake död

Den amerikanske skådespelaren Robert Blake, för svenska tv-tittare känd som polisen Baretta under 1970-talet, är död.
Nöje • Publicerad 10 mars 2023
Robert Blake i en bild från 1977.
Robert Blake i en bild från 1977.Foto: Anonymous/AP/TT

Blake fick två Emmys, 1975 och 1993, och var under storhetstiden ansedd som en av de bästa skådespelarna i Hollywood, men samtidigt en av de svåraste att jobba med.

Blake blev sedermera ökänd, då hans fru hittades död i hans bil efter ett restaurangbesök i Los Angeles 2001.

Annons

Robert Blake hävdade sin oskuld, och han friades av en jury i domstol. Trots det tvingades han senare i ett civilrättsligt mål att betala 30 miljoner dollar i skadestånd till hustruns familj, då den juryn ansåg honom ansvarig för hennes död.

Skadeståndskravet och rättegångskostnaderna gjorde honom bankrutt, och den karriärmässiga comeback han hade hoppats på infann sig aldrig. Den tidigare miljonären levde på socialbidrag och pensionsutbetalningar från skådespelarfacket.

Enkigt ett uttalande från hans syskonbarn avled Blake av hjärtproblem omgiven av sin familj i sitt hem i Los Angeles. Han blev 89 år gammal.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons