Annons

Bellmanpriset till Thomas Gylling

Kultur • Publicerad 14 maj 2020
Thomas Gylling. Arkivbild.
Thomas Gylling. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson / TT

Programledaren, dj:n och tv-producenten Thomas Gylling får årets Bellmanpris av Stockholms stad.

Thomas Gylling syntes i tv under 1990-talet i program som "Mosquito", "Tropicopop" och "100 kilo godis", och har sedan millennieskiftet framförallt gjort sig känd som arrangör för olika musikevenemang i Stockholm.

Annons

Priset delas årligen ut till en person som "har skildrat eller beskrivit Stockholm ur ett konstnärligt perspektiv eller använt staden sceniskt i det konstnärliga uttrycket", enligt ett pressmeddelande.

Ytterligare sex kulturpriser delas ut av Stockholms stad. Årets Cullbergpris, som varje år går till någon som "gjort värdefulla insatser för danskonsten", tilldelas koreografen Minna Krook.

Hederspriser delas också ut till operasångerskan Anne Sofie von Otter, modedesignern Bea Szenfeld, författaren Niklas Natt och Dag, mimartisten och clownen Siri Hamari och programledaren Nassim Al Fakir.

Samtliga pristagare får en prissumma om 100 000 kronor vardera.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons