Annons

Benny Andersson-tolkningar på Artipelag

Musik • Publicerad 6 april 2023
Dirigenten Anders Berglund tolkar Benny Anderssons musik. Pressbild.
Dirigenten Anders Berglund tolkar Benny Anderssons musik. Pressbild.Foto: Artipelag

Stjärnviolinisten Christian Svarfvar och den femtio personer starka Stockholm Concert Orchestras tolkningar av Benny Anderssons musik får världspremiär på Artipelag i Stockholm, den 28 april. För första gången framförs en konsert utifrån det album där Benny Anderssons låtskatt får ny symfonisk tolkning, dirigerat av Anders Berglund.

"Vi började gräva i Bennys repertoar och fastnade för 12 låtar som är ett tvärsnitt av hans repertoar men som också lämpar sig för att arrangera för soloviolin och symfoniorkester", säger Anders Berglund i ett pressmeddelande om albumet, som släpps 14 april.

Det blir Abba-låtar men också musik från Chess, Kristina från Duvemåla och BAOs repertoar. Konserten hålls i Artipelags 1200 kvadratmeter stora hall "Artbox".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons