Annons

Beyoncé inleder världsturné i Sverige

Beyoncé kommer till Sverige i vår. Den amerikanska storstjärnan inleder sin världsturné på Friends Arena i Solna, den 10 maj, meddelar konsertarrangören Live Nation.
Musik • Publicerad 1 februari 2023
Beyoncé på Grammy-galan 2021. Arkivbild.
Beyoncé på Grammy-galan 2021. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Konserten blir Beyoncés enda i Sverige under "Renaissance"-turnén.

Turnésvängen, som är hennes första på egen fot på nästan sju år, drar sedan vidare i Europa under våren och sommaren för att sedan nå Nordamerika i juli.

Annons

Beyonce har uppträtt på Friends Arena flera gånger tidigare. Så sent som 2018 var hon på gemensam turné med sin make Jay-Z med ett stopp i Solna.

I fjol släppte Beyoncé sitt senaste album "Renaissance", som hyllades som en av hennes karriärs bästa stunder av många kritiker. Hon är nominerad i nio kategorier på den stundande Grammygalan – bland annat bästa låt, bästa inspelning och bästa album – och är redan den mest prisade kvinnliga artisten i galans historia.

Nyligen genomförde hon en spelning på ett lyxhotell i Dubai, vilket stött på kritik med anledning av emiratets brist på mänskliga rättigheter. Det var Beyoncés första konsert på två år.

Biljetterna släpps den 7 februari.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons