Annons

Bibliotek lånar ut årskort på fotboll

Nöje • Publicerad 9 april 2023
Att låna årskort på bibliotek till fotbollslagets hemmamatcher kan bli en ny trend. BK Häcken spelar mot Djurgårdens IF på Bravida Arena. Arkivbild.
Att låna årskort på bibliotek till fotbollslagets hemmamatcher kan bli en ny trend. BK Häcken spelar mot Djurgårdens IF på Bravida Arena. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Bibliotek lånar inte bara ut böcker. Nu kan man också låna biljetter till fotbollsmatcher på flera ställen runt om i landet, enligt Sveriges Radios Kulturnytt.

På Lundby bibliotek i Göteborg går det sedan förra veckan att låna ett årskort till BK Häckens hemmamatcher på Bravida arena. Fotbollslaget har skänkt tio årskort, fem för dammatcherna, fem för herrmatcherna.

Annons

Initiativet kommer från bibliotekarien samt ordföranden i supporterklubben Getingarna, Johannes Jensen. Han hade hört om ett liknande upplägg på stadsbiblioteket i Helsingborg.

– Det är ju bibliotekets idé att göra saker som alla kanske inte har råd med tillgängliga. Att nu även inkludera fotbollen i det känns som en fin grej att kunna göra, en demokratisk grej, säger Jensen till Göteborgs-Posten, som var först att berätta om årskorten.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons