Annons

Bill Skarsgård ska spela Clark Olofsson

Tv • Publicerad 11 maj 2020
"Clark Olofsson är på gott och ont en av Sveriges mest färgstarka och fascinerande individer", säger Bill Skarsgård i ett pressmeddelande. Arkivbild.
"Clark Olofsson är på gott och ont en av Sveriges mest färgstarka och fascinerande individer", säger Bill Skarsgård i ett pressmeddelande. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

I en ny originalserie för Netflix ska Bill Skarsgård gestalta den svenske bankrånaren Clark Olofsson, som på 1970-talet gav upphov till uttrycket "Stockholmssyndromet" under Norrmalmstorgsdramat. Serien "Clark" i sex delar ska regisseras av Jonas Åkerlund, som i ett pressmeddelande beskriver historien som "extremt våldsam, kvick, emotionell, verklig och surrealistisk."

Bill Skarsgård tar sig an utmaningen med att spela Clark Olofsson med skräckblandad förtjusning.

Annons

"Clarks liv och historia är så otrolig och skruvad att det skulle få Scorsese att rodna", säger han i pressmeddelandet.

"Clark" produceras av Scandinavian Content Group och är baserad på Clark Olofssons självbiografi "Vafan var det som hände". Den ska visas exklusivt på Netflix men något premiärdatum är ännu inte offentliggjort.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons