Annons

Biografkedja förlorar 8,6 miljarder

Nöje • Publicerad 3 november 2020
Biograferna i USA står tomma.Foto: Nam Y. Huh

AMC Entertainment, som äger en av världens största biografkedjor, har förlorat mer än 8,6 miljarder kronor under det tredje kvartalet – trots att en stor andel av dess biografer är öppna, skriver Los Angeles Times.

Sedan coronapandemin drabbade världen i mars har man återigen öppnat 539 biografer i USA, vilket är ungefär 90 procent av det totala antalet i landet. Biograferna har haft en publikkapacitet på mellan 20 och 40 procent. Men brist på ett vaccin och på storfilmer att visa, när premiärer skjuts på framtiden, gör att publiken i stor utsträckning fortsätter att hålla sig hemma.

Annons

Företagets intäkter minskade med 91 procent jämfört med samma kvartal förra året och biografkedjan riskerar att gå i konkurs redan vid årsskiftet.

Kedjan äger Filmstadens ägare, Nordic cinema group. Men vilka konsekvenser en amerikansk konkurs skulle få för Filmstaden är ännu oklart.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons