Annons

"Blonde"-trailer väcker ilska

Marilyn Monroe-fans på internet har reagerat starkt på trailern till den kommande Netflix-filmen "Blonde", rapporterar bland andra .
Film • Publicerad 1 augusti 2022
Ana de Armas spelar Marilyn Monroe i den kommande fiktiva filmatiseringen "Blonde". Arkivbild.
Ana de Armas spelar Marilyn Monroe i den kommande fiktiva filmatiseringen "Blonde". Arkivbild.Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP

Filmen, baserad på Joyce Carol Oates roman med samma titel, är en fiktionaliserad version av den ikoniska filmstjärnans liv.

"Blonde" är Netflix första film som använder censuren "NC-17", en amerikansk sjuttonårsgräns som i USA ofta används för filmer med explicit sexuellt innehåll.

Annons

Kritiken av trailern kommer från olika håll. Vissa menar att filmen "exploaterar" stjärnans minne, medan andra är upprörda över att huvudrollsinnehavaren Ana de Armas kubanska brytning kan urskiljas i trailern.

Filmens regissör Andrew Dominik sade i februari till branschtidningen Screen Daily att "det är en krävande film" och även att "om publiken inte gillar det är det deras jävla problem. Jag kandiderar inte för någon politikerpost".

"Blonde" får världspremiär på filmfestivalen i Venedig i början av september.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons