Annons

Bolsjojteaterns chef begär att kriget stoppas

Musik • Publicerad 2 mars 2022
Bolsjojeaterns chef Vladimir Urin vill att Putin stoppar kriget. Arkivbild.
Bolsjojeaterns chef Vladimir Urin vill att Putin stoppar kriget. Arkivbild.Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Den ryska Bolsjojteaterns chef Vladimir Urin samt teaterns dirigent och violinist Vladimir Spivakov finns bland de företrädare för det ryska kulturlivet som skrivit under en petition där de begär att den ryske presidenten Vladimir Putin stoppar det pågående kriget, uppger sajten Opera Wire.

"Vi vill inte ha ett nytt krig, vi vill inte att människor ska dö" skriver de och beskriver sig själva inte bara som företrädare för kulturlivet utan också som vanliga människor, barn och barnbarn till dem som stred i "det stora fosterländska kriget" som ryssarna kallar kriget mot Nazityskland.

Annons

"Vi kräver att alla med inflytande, att alla deltagare i konflikten stoppar väpnade handlingar och sätter sig vid förhandlingsbordet. Vi kräver att det högsta värdet bevaras – människoliv", skriver de.

Brevet kommer efter att bland andra Metropolitan Opera i New York meddelat att man bryter med alla ryska kulturinstitutioner som får stöd av Putinregimen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons