Annons

Bonnier köper majoritet av Stordalens förlag

Litteratur • Publicerad 16 december 2020
Bonnier Books köper 70 procent av förlagsgruppen Strawberry Publishing. Arkivbild.
Bonnier Books köper 70 procent av förlagsgruppen Strawberry Publishing. Arkivbild.Foto: Lise Åserud/NTB scanpix

Den norske entreprenören Petter Stordalen säljer 70 procent av förlagsgruppen Strawberry Publishing till Bonnier Books, skriver VG.

Stordalen och de övriga tre grundarna av verksamheten behåller en ägarandel på 30 procent av verksamheten och gruppen kommer att fortsatt verka under namnet Strawberry Publishing.

Annons

"Bokbranschen befinner sig mitt uppe i en stor förändring och om vi ska fortsätta att vara snabba och offensiva och samtidigt vara digitalt rustade måste vi stärka förlaget såväl ekonomiskt som strukturellt, säger Petter Stordalen i en kommentar till affären.

I maj såldes Strawberry Publishings svenska och danska verksamhet till Bonnier Books.

Strawberry Publishing AS består av de allmänutgivande förlagen Strawberry Publishing och Bastion Forlag, som båda verkar på den norska bokmarknaden med utgivning inom skönlitteratur, fackböcker och barn- och ungdomslitteratur.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons