Annons

Daniel Craig får samma utmärkelse som Bond

Drottning Elizabeth har offentliggjort sin årliga lista över särskilt hedervärda personer och där återfinns skådisen Daniel Craig – som får en utmärkelse värdig en tvättäkta spion.
Nöje • Publicerad 1 januari 2022
Skådespelaren Daniel Craig tilldelas fin orden i Storbritannien. Arkivbild.
Skådespelaren Daniel Craig tilldelas fin orden i Storbritannien. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP

Daniel Craig har tilldelats Sankt Mikaels och Sankt Georgsorden – en utmärkelse vanligtvis reserverad för erfarna diplomater och spioner inom det brittiska utrikesdepartementet, skriver Daily Mail.

Hedersbetygelsen – som skådespelaren får för sina tjänster inom film och teater – är densamma som hans rollkaraktär James Bond, som Craig har spelat sedan 2006, tilldelades i Ian Flemings roman.

Annons

I "From Russia with love", som fick den svenska titeln "Kamrat mördare", noterar en sovjetisk spionchef att 007 pryddes med CMG 1953, "en utmärkelse som vanligtvis ges endast vid pensionering från Secret Service".

I listan över årets utnämningar återfinns även Bond-producenterna Barbara Broccoli och Michael Wilson, skådespelarna Vanessa Redgrave och Joanna Lumley, filmregissören Paul Greengrass och författaren Ann Cleeves.

Inför premiären av "No time to die" i höstas, som blev Daniel Craigs sista Bond-film, utsågs han till hedersbefälhavare i den brittiska flottan – även det en utmärkelse som han delar med sin rollkaraktär.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons