Annons

Danny Saucedo till Hall of Fame

Melodifestivalen • Publicerad 11 mars 2023
Danny Saucedo tävlade med låten "Amazing" i Melodifestivalen 2012. Arkivbild.
Danny Saucedo tävlade med låten "Amazing" i Melodifestivalen 2012. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg / TT

Med låten "Amazing" och sina oförglömliga, självlysande scenkostymer väljs nu Danny Saucedo in i Melodifestivalens Hall of Fame.

"Det är så kul att jag gjort ett sådant avtryck i Melodifestivalen att jag nu blivit invald i Hall of Fame. I dag är jag väldigt stolt över mina andraplatser, även om vi alla vet att jag inte var supernöjd där och då," säger Danny Saucedo om utmärkelsen i ett pressmeddelande.

Annons

Saucedo har tävlat i Melodifestivalen fyra gånger och även varit dess programledare. Med låten "Amazing" 2012 var han nära att ta sig till Eurovision Song Contest, men konkurrensen var hård och han förlorade mot Loreens "Euphoria".

Danny Saucedo blir den sista att ansluta till Melodifestivals Hall of Fame 2023, som nu består av Thomas G:son, Svenne & Lotta, Petra Mede, Pernilla Wahlgren och Danny Saucedo.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons