Annons

David Huang tilldelas stort musikstipendium

Musik • Publicerad 7 maj 2021
David Huang tar emot Sixten Gemzéus stora musikstipendium av stiftelsens ordförande, landshövdingen Sven-Erik Österberg. Pressbild.
David Huang tar emot Sixten Gemzéus stora musikstipendium av stiftelsens ordförande, landshövdingen Sven-Erik Österberg. Pressbild.Foto: Gålöstiftelsen

Pianisten David Huang är årets mottagare av Sixten Gemzéus stora musikstipendium på 500 000 kronor.

32-årige David Huang slog igenom när han vann Solistpriset 2014 och har sedan dess varit en av Sveriges mest efterfrågade solister. Han tilldelas stipendiet bland annat för sitt engagemang i att utveckla och göra den klassiska musiken tillgänglig för alla.

Annons

"Utöver att jag fortsatt är i chock är detta ett otroligt fint erkännande av att mitt arbete betyder något för någon och vikten av att förnya den klassiska musiken. Detta stipendium möjliggör saker bortom all min tidigare fantasi och jag är oändligt tacksam efter detta tuffa pandemiår", säger David Huang i ett pressmeddelande.

Sixten Gemzéus stora musikstipendium instiftades 2016 "för att uppmärksamma och belöna unga musikaliska förmågor som bedöms ha en lovande karriär både i Sverige och utomlands". Stipendiet delas ut av Sixten Gemzéus stiftelse, vilken förvaltas av Gålöstiftelsen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons