Annons

Tre nya ansikten i "Talang"-juryn

De nya tillskotten i nästa års "Talang"-jury består av Helena Bergström, Johanna Nordström och Viktor Norén.
Tillsammans med juryveteranen David Batra ska de bedöma tävlanden i jakten på Sveriges nästa talang.
Nöje • Publicerad 9 augusti 2022
Den nya "Talang"-juryn består av Johanna Nordström, Helena Bergström och Viktor Norén. Tillsammans med David Batra tar de plats vid bordet nästa säsong.
Den nya "Talang"-juryn består av Johanna Nordström, Helena Bergström och Viktor Norén. Tillsammans med David Batra tar de plats vid bordet nästa säsong.Foto: Ali Lorestani/TT

I elva säsonger har TV4:s tv-program "Talang" både förundrat, förbluffat och förfasat tittare när deltagare fått visa upp sina färdigheter.

Komikern Johanna Nordström är en av de nya jurymedlemmarna. Hon leder sedan tidigare den populära podcasten "Ursäkta" tillsammans med Edvin Törnblom och har under året turnerat med sin show "Ring polisen".

Annons

– Jag tror att jag kommer vara lite hård och våga säga till och tycka lite. Som Irving, eller kanske lite Bard till och med, om man får vara så krass. Inte så att man kommer se en ny sida av mig, men kanske en lite mer avskalad. Det behöver inte vara kul eller skämtsamt hela tiden, utan mer seriöst – för jag tar ju ändå den här rollen på största allvar, säger hon.

"Lite som en förälskelse"

Viktor Norén gjorde succé i "Så mycket bättre" tillsammans med sin bror Gustaf Norén förra året och nästa vår ska de tillsammans ge sig ut för att hitta Sveriges okända musiker i en annan av TV4:s satsningar.

Han berättar att mötet med sina nya jurykolleger var en bubblande känsla av energi och nervositet.

– Det är lite som en förälskelse. Du vet att det är början på någonting. Man känner inte varandra än men vet att man kommer komma varandra nära. Det är ungefär som första dagen i skolan, förklarar han.

Blir bedömd hela tiden

Helena Bergström har gjort roller som Fanny Zander i 90-talsklassikern "Änglagård", regisserat bland annat "Se upp för dårarna" och också stått på flera svenska scener.

Hon ser fram emot att möta andra människor, både de med talang, de som kanske inte har så mycket talang och de som inte har en aning om hur begåvade de är men som när en dröm.

– Sen ska det bli intressant att sitta på andra sidan. I mitt jobb blir jag bedömd hela tiden och ofta får man höra att vad en person tycker är rätt, det är lag. Jag säger det som gäller för mig och det kanske inte de andra håller med om.

De tre nya jurymedlemmarna tar plats vid bordet tillsammans med komikern David Batra, som har suttit i juryn sedan 2017.

Fakta: ”Talang” i TV4

Programmet började sändas 2007 och har hittills sänts i elva säsonger.

Personer söker till programmet för att visa upp en talang inför en jury och är de tillräckligt bra går de vidare i programmet.

Vinnare genom åren har varit bland andra operasångerskan Jill Svensson, sångerskan Zara Larsson och illusionisten Johan Ståhl.

Bert Karlsson, Sofia Wistam, Charlotte Perrelli, Carolina Gynning, Shirley Clamp, Bianca Ingrosso, Alexander Bard och Sara Dawn Finer är några av de personer som genom åren suttit i juryn.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons