Annons

De får Axel Hirschs pris

Litteratur • Publicerad 7 mars 2022
Annika Sandén, författare och docent i historia, tilldelas Axel Hirschs pris tillsammans med författaren och journalisten Göran Rosenberg. Arkivbild.Foto: Veronica Johansson/SvD/TT

Svenska Akademien ger Axel Hirschs pris för år 2022 till Annika Sandén, författare och docent i historia samt till Göran Rosenberg, författare och journalist.

Priset på 125 000 kr vardera utdelas till författare som under de senaste två åren utgivit "en levnadsteckning av högt konstnärligt och kulturhistoriskt värde eller ett betydelsefullt historiskt arbete", enligt ett pressmeddelande.

Axel Hirschs pris utgår ur Stiftelsen Axel Hirschs testamentsfond. De senaste årens pristagare har varit Jakob Lind och Claes Rainer (2021) samt Ingrid Carlberg och Nils Uddenberg (2020).

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons