Annons

De fick årets Dramaten-stipendier

Teater • Publicerad 15 maj 2020
Per Svensson fick årets flitstipendium vid Dramaten. Arkivbild.
Per Svensson fick årets flitstipendium vid Dramaten. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

I samband med Dramatens 232:e födelsedag delade teatern traditionsenligt ut en rad stipendier. Årets Flitstipendium på 6 000 kronor tilldelades Per Svensson som spelade totalt 84 föreställningar, 55 av dessa var "I väntan på Godot" och 29 var "Dövheten".

Kungliga Dramatiska Teaterns jubileumsmedalj, som ges till personer som varit verksamma på teatern i minst 30 år, gick till Sten Svensson, sektionsansvarig inspicient, Barbro Forsgårdh, maskör och Jill Greuling, teatertekniker.

Annons

Artistklubbens Antonpris på 5 000 kr delas sedan 2001 ut till en ovärderlig medarbetare utanför ensemblen. I år valde man att donera prissumman till Teaterförbundets krisfond.

"Den är ovärderlig för många av våra kollegor. Det finns en värld utanför corona"; säger Andreas T Olsson, ordförande i Artistklubben.

Utdelningen av årets stipendier skedde digitalt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons