Annons

De kan få Sveriges Radios romanpris

Litteratur • Publicerad 11 januari 2023
Anneli Jordahls bok "Björnjägarens döttrar" är nominerad till Sveriges Radios Romanpris. Arkivbild.
Anneli Jordahls bok "Björnjägarens döttrar" är nominerad till Sveriges Radios Romanpris. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Anneli Jordahls Augustprisnominerade "Björnjägarens döttrar" är en av de böcker som kan få Sveriges Radios romanpris 2023. Nominerade är också "Ovanjorden" av Mikael Berglund, "Natten" av Sara Gordan och "Hemsökelse" av Khashayar Naderehvandi.

Sveriges Radios Romanpris delas ut varje år sedan 1993 till "en framstående svensk roman ur det gångna årets produktion". Prissumman är på 30 000 kronor. Juryn består av radiolyssnare, och i år fick bokcirklar i Östergötland och på Gotland ansöka om att vara med i lyssnarjuryn, där fyra bokcirklar ska ingå.

Annons

"Det har som alltid varit ett stort nöje att gå igenom alla entusiastiska och ambitiösa ansökningar, och påminnas om hur många storläsande lyssnare det finns", säger kulturredaktionens Lina Kalmteg, som leder samtalen med lyssnarjuryn, i ett pressmeddelande.

2022 gick Sveriges Radios Romanpris till Jesper Larsson för "Den dagen den sorgen".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons