Annons

De kan utses till Årets bok

Litteratur • Publicerad 2 maj 2023
Majgull Axelsson. Arkivbild.
Majgull Axelsson. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Majgull Axelsson är en av tolv svenska och utländska författare som har chansen att vinna litteraturpriset Årets bok 2022. Hon är nominerad för boken "Svalors flykt".

Övriga nominerade är Christoffer Carlssons "Levande och döda", Sharon Goslings "Bokhandeln i fyrtornet", Emma Hambergs "Au revoir Agneta", Tina Harnesks "Folk som sår i snö", Ann-Helén Laestadius "Straff", John Ajvide Lindqvists "Skriften i vattnet", Claire Lombardos "En lyckligare tid", Valérie Perrins "Färskt vatten till blommorna", Nguyen Phan Que Mais "Där askan blommar", Anna Platts "Ingen du älskar kan dö" och Jesper Wung-Sungs "Kvinna sedd bakifrån".

Annons

Priset delas ut av Bonniers Bokklubbar och läsarna röstar fram vinnaren. För att kunna nomineras ska boken bland annat "vara en stor läsupplevelse och innehålla en väl berättad historia sett till handling, karaktärer och miljö". Utöver det ska den även ha en hög språklig kvalitet och tilltala en bred läsekrets.

Röstningsperioden pågår fram till och med den 3 september. Bland tidigare pristagare finns bland andra Lina Nordquists, Stina Jackson och Delia Owen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons