Annons

De kan vinna nordiskt manuspris

Tv • Publicerad 14 december 2021
Priset delas ut på Göteborgs filmfestival.
Priset delas ut på Göteborgs filmfestival.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Nu står det klart vilka serier som har chans att vinna manuspriset Nordisk Film & Tv Fond Prize. Priset består av 200 000 norska kronor och delas ut under Tv Drama Vision på Göteborgs filmfestival.

Totalt nomineras fem serier, en från varje nordiskt land.

Annons

För Sveriges räkning är det Tove Eriksen Hillblom som har blivit nominerad för "Vi i villa" – ett manus hon har skrivit tillsammans med Henrik Schyffert och Maria Nygren. Tv-serien handlar om Anders, som är less på villaidyllens tristess, med parmiddagar och padeltennis. Men när hans dotter blir utfryst i skolan får han nog – och börjar i en desperat längtan efter förändring att trakassera sina grannar.

Från Norge är det Izer Aliu och Anne Bjørnstad  som har blivit nominerade för "Jordbrukarna", och från Finland har Auli Mantila chans att vinna för "Transport". Danmarks nominerade är Lone Scherfig för "The shift" och Islands nominerade är Gísli Örn Gardarsson, Björn Hlynur Haraldsson och Mikael Torfason   för "Blackport".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons