Annons

De spelar i Netflix "Folk med ångest"

Alfred Svensson, Dan Ekborg, Sascha Zacharias och Petrina Solange. Så heter några av skådespelarna när Fredrik Backmans succéroman "Folk med ångest" blir till Netflix-serie.
Tv • Publicerad 12 november 2020
Dan Ekborg spelar Jim i "Folk med ångest". Arkivbild.
Dan Ekborg spelar Jim i "Folk med ångest". Arkivbild.Foto: Karin Törnblom/TT

Inspelningen av serien har precis dragit i gång och nu går Netflix ut med rollistan. I huvudrollen som Jack ses Alfred Svensson från bland annat "Hundraåringen som klev ut genom fönstret försvann" och "Leif & Billy", medan veteranen Dan Ekborg axlar rollen som hans pappa Jim, enligt ett pressmeddelande.

I övriga roller finns skådespelare som Leif Andrée, Sascha Zacharias, Carla Sehn, Petrina Solange, Marika Lagercrantz och Shima Niavarani. För regin står Felix Herngren.

Annons

Serien bygger på Fredrik Backmans roman med samma namn och handlingen kretsar kring en misslyckad bankrånare, som flyr in på en lägenhetsvisning och tar ett gäng spekulanter som gisslan för att sedan försvinna spårlöst.

"Folk med ångest" är Netflix senaste satsning på en svensk serie. Bakom står Felix Herngrens produktionsbolag FLX, som också har producerat "Störst av allt" och "Kärlek och anarki" för tv-tjänsten.

Något premiärdatum är ännu inte satt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons