Annons

Dempsey trivs som finanshaj i "Devils"

Dramaserien "Devils" som nyss har haft premiär på C More kommer att leva vidare i en andra säsong.
Fortsättningen kommer med stor sannolikhet att involvera coronapandemin på något sätt, säger Patrick Dempsey, som spelar en av huvudrollerna.
Tv • Publicerad 12 maj 2020
Patrick Dempsey föll för "Devils" när han läste manuset till pilotavsnittet. "Det var så oförutsägbart", säger han. Arkivbild.
Patrick Dempsey föll för "Devils" när han läste manuset till pilotavsnittet. "Det var så oförutsägbart", säger han. Arkivbild.Foto: Francois Mori/AP/TT

Fråga inte Patrick Dempsey om doktor Derek "McDreamy" Shepherd. Efter elva säsonger av sjukhusdramat "Grey's anatomy", och en egen alkov i tv-historiens panteon tack vare det, ligger läkarrocken så långt bort i hans backspegel att minsta yttrande som skulle kunna kopplas till det uttjatade ämnet hotar att resultera i en pålagd lur.

Nu är det i stället finanshajen Dominic Morgan och dramaserien "Devils" som gäller för Dempsey. Det är en ny utmaning för en skådespelare som tidigare har förlitat sig på värme och empati.

Annons

Morgan är både karismatisk och hänsynslös. Men är han ond?

Vem är djävulen?

– För mig är han en fascinerande person. Hans liv handlar om struktur. Det är så viktigt för honom att han gör allt som krävs för att det ska förbli så. I hans ögon står du antingen på ordningens eller på kaosets sida, säger Patrick Dempsey.

– I takt med att handlingen utvecklas börjar du förstå varför han gör det han gör. Vem är det egentligen som är djävulen som seriens titel anspelar på? Det får du inte reda på förrän i slutscenen. Som sagt, fascinerande.

Serien bygger på boken "I diavoli", skriven av den italienske författaren Guido Maria Brera som själv har en bakgrund inom finanssektorn. Brera hjälpte Dempsey att förbereda sig inför rollen som Morgan med anekdoter från sitt förflutna och en stor trave böcker och filmer.

Den amerikanske skådespelaren säger att han har nyvunnen respekt för framgångsrika börsmäklare.

– Det krävs så mycket detaljkunskap, eftertanke, energi och talang för att bli framgångsrik i den världen. De som lyckas är också otroligt tävlingsinriktade, mer än vad jag tidigare har förstått.

Tio år framåt i tiden

I samband med att "Devils" hade premiär kom beskedet att en till säsong redan är beställd.

På frågan om Patrick Dempsey kommer att vara involverad i den svarar han tydligt ja.

– Vi har fört diskussioner om hur, när och var vi ska spela in. Ingen vet ju vad som kommer att hända. Det är en stor utmaning. Visst går det att göra vissa saker hemifrån, men skådespelare behöver vara i samma rum för att kunna jobba. Hur ska man annars göra kärleksscener?, säger han.

– Vi har även diskuterat vart handlingen ska ta vägen. Det blir ett hopp tio år framåt i tiden, till nutid, så jag föreställer mig att vår nuvarande situation kommer att vävas in. Sedan tror jag också att artificiell intelligens, hur den styr oss alla, blir ett tema.

Fakta: "Devils"

Serien bygger på den före detta finansmannen Guido Maria Breras roman "I diavoli" och hade svensk premiär på C More den 10 maj.

I rollerna: Patrick Dempsey, Alessandro Borghi ("Suburra"), Laia Costa ("Foodie love"), Lars Mikkelsen ("The witcher"), Kasia Smutniak ("Vad döljer du för mig") med flera.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons