Annons

Disney+ leder strömningskriget

Tv • Publicerad 10 augusti 2022
Konkurrensen om prenumeranter hårdnar bland strömningstjänsterna. Arkivbild.
Konkurrensen om prenumeranter hårdnar bland strömningstjänsterna. Arkivbild.Foto: Jenny Kane/AP/TT

Strömningstjänsten Disney+ har fått 14,4 miljoner nya prenumeranter under andra kvartalet. Det gör att Disney+ ligger precis framför konkurrenten Netflix i kriget om tittarnas gunst.

Disney+ har nu totalt 221 miljoner prenumeranter, mot Netflixs 220,7 miljoner.

Annons

Den ökade försäljningen inom strömningstjänsten, tillsammans med återhämtning för nöjesparkerna efter pandemin, gör att underhållningsjätten slår förväntningarna på Wall Street.

Netflix förlorar prenumeranter för andra kvartalet i rad när konkurrensen bland strömningstjänster ökar. Förlusten på 970 000 betalande kunder var dock mindre än väntad, enligt bolaget.

Netflix kommer att bli tuffare vad gäller delning av inloggningsuppgifter till tjänsten. I dag kommer många åt tjänsten gratis. Man kommer även att tillsammans med Microsoft ta fram en billigare prenumeration som innehåller annonser.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons