Annons

Eddie van Halen hedras vid gala

Musik • Publicerad 7 november 2020
Gitarristen och en av grundarna till bandet Van Halen, Eddie van Halen, hedras vid årets inval till Rock and Roll Hall of Fame.
Gitarristen och en av grundarna till bandet Van Halen, Eddie van Halen, hedras vid årets inval till Rock and Roll Hall of Fame.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Gitarristen och en av grundarna till bandet Van Halen, Eddie van Halen, hedras vid årets inval till Rock and Roll Hall of Fame, som går av stapeln under lördagskvällen, amerikansk tid, skriver NME.

Slash från Guns N’ Roses, Kirk Hammett från Metallica och Tom Morello från Rage Against The Machine kommer tillsammans framföra en musikalisk hyllning till den legendariske gitarristen, som avled i oktober i sviterna av halscancer.

Annons

På grund av den pågående coronapandemin blir årets ceremoni en virtuell variant utan publik, som i stället sänds på strömningstjänsten HBO.

Depeche Mode, Doobie Brothers, Whitney Houston och Nine Inch Nails är några av de artister som i år tar plats i rockens finrum.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons