Annons

Efterlyst artist gripen efter stormningen

Nöje • Publicerad 18 januari 2021
Trumpanhängare inuti kongressbyggnaden efter stormningen. Arkivbild.
Trumpanhängare inuti kongressbyggnaden efter stormningen. Arkivbild.Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/TT

Jon Schaffer, som är gitarrist i det amerikanska heavy metal-bandet Iced Earth, är frihetsberövad efter att ha deltagit i stormningen av Kapitolium, skriver The Wall Street Journal.

Förutom att ha deltagit i intrånget misstänks han för att ha attackerat poliser med så kallad björnsprej – ungefär som pepparsprej med längre räckvidd. Sammanlagt misstänkts han för sex olika brott.

Annons

Schaffer pekades ut som delaktig i kravallerna när han sågs på en bild inifrån kongressbyggnaden. Samma dag intervjuades han av tyska Die Welt och förklarade att han rest till Washington för att delta i protesterna.

Efter att ha förekommit på listan över FBI:s mest efterlysta överlämnade han sig själv till polisen i sin hemstat Indiana.

Iced Earth bildades 1985. De har släppt tolv album och har miljontals lyssningar på Spotify. I dag är Jon Schaffer bandets ende kvarvarande originalmedlem.

I ett uttalande tar de övriga bandmedlemmarna avstånd från händelserna i Washington.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons