Annons

Eirik Stubø regisserar opera i höst

Teater • Publicerad 2 juni 2022
Eirik Stubø, teaterregissör, gör debut i Sverige som operaregissör. Arkivbild.
Eirik Stubø, teaterregissör, gör debut i Sverige som operaregissör. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Den före detta Dramatenchefen Eirik Stubø gör sin första opera i Sverige i höst. Då regisserar han Vincenzo Bellinis "Norma" på Folkoperan i Stockholm.

"Eirik Stubøs uppsättningar präglas av noggrann, minimalistisk och djuplodad personregi och i hans tolkning av Bellinis Norma kommer vi in under huden på Norma och hennes dilemma", skriver Folkoperan i ett pressmeddelande.

Annons

"Norma" hade urpremiär i Milano 1831. Det är en opera i den italienska Bel canto-traditionen. För librettot står Felice Romani i översättning av Tuvalisa Rangström.

Rollen som Norma görs av Julia Sporsén och Kajsa Lindberg, medan Per Lindström och Daniel Svenson delar på rollen som Pollione. Folkoperans musikaliska ledare Henrik Schaefer är dirigent för uppsättningen som har premiär med två sångarlag den 14 och 15 september.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons