Annons

Elisabeth Hjorth får Akademistipendium

Litteratur • Publicerad 11 mars 2022
Författaren Elisabeth Hjorth har tilldelats Ilona Kohrtz stipendium av Svenska Akademien för åren 2020 och 2021. Arkivbild.
Författaren Elisabeth Hjorth har tilldelats Ilona Kohrtz stipendium av Svenska Akademien för åren 2020 och 2021. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Författaren Elisabeth Hjorth har tilldelats Ilona Kohrtz stipendium av Svenska Akademien för åren 2020 och 2021, enligt ett pressmeddelande.

Stipendiet, på 40 000 kronor per år, utgår från en fond testamenterad till Akademien av Ilona Kohrtz 1962 och ges till en "förtjänt skönlitterär författare".

Annons

Elisabeth Hjorth är författare, litteraturkritiker och doktor i etik. Därtill är hon lektor och forskare vid Enheten för film, fotografi och litterär gestaltning vid Göteborgs universitet.

Som skönlitterär författare debuterade hon med diktsamlingen "Kärnfamiljen" 2008 och har sedan dess utkommit med fyra romaner och en essäsamling.

Tidigare pristagare är bland andra Inger Edelfeldt, Hans Gunnarsson och Karin Smirnoff.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons