Annons

Elvis Presley-bröllop i Las Vegas hotade

Har du alltid drömt om att gifta dig i Las Vegas, med en sjungande Elvis Presley-imitatör som extra krydda på bröllopet? Det kan vara läge att snabba dig, eftersom den kitschiga traditionen kan vara på väg att försvinna.
Nöje • Publicerad 2 juni 2022
Elvisimitatören Brian Mills förrättar en vigsel mellan Richard Johnson och Cheryl Bell 2020. Arkivbild.Foto: Isaac Brekken/AP/TT

Det är bolaget Authentic Brands Group (AGB), som förvaltar musikikonens rättigheter, som har skickat brev till flera vigselkapell i Las Vegas och meddelat att de måste söka tillstånd för att få använda Elvis Presleys "namn, avbild och röst" samt "andra aspekter" av den avlidne sångarens personlighet, skriver Las Vegas Review-Journal.

Beskedet kommer olämpligt för Las Vegas näringsliv, där en stor del av besöksnäringen slagit mynt av Elvis Presleys namn i decennier sedan stjärnan gick bort 1977.

Annons

– Det kunde inte komma olägligare. Det här kan förstöra en stor del av vår bröllopsindustri. Ett stort antal människor kan förlora sitt levebröd, säger Lynn Goya, som arbetar med marknadsföringen av bröllopsbranschen i staden.

I breven från AGB står enligt Las Vegas Review-Journal att bolaget kommer att vidta rättsliga åtgärder om kapellen inte går med på deras krav. Dock har ännu inget hänt, trots att svarstiden löpt ut, rapporterat tidningen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons