Annons

Embark släpper nytt spel före "Arc raiders"

Embark avslöjar att ett annat spel än "Arc raiders" blir den svenska studions debuttitel.
Spel • Publicerad 10 augusti 2022
Bild ur kommande "Arc raiders".
Bild ur kommande "Arc raiders".Foto: Embark

Svenska spelutvecklaren Embark meddelade nyligen att man skjuter upp "Arc raiders" till nästa år, en tredjepersonsskjutare där maskiner från rymden ska bekämpas.

Nu avslöjar den Stockholmsbaserade studion att orsaken är att man väljer att släppa ett annat spel, under projektnamnet "Project discovery", i stället.

Annons

"Vi har ett antal supertalangfulla folk med riklig fps-erfarenhet här hos Embark, och utvecklingen av 'Project discovery' har gått mycket snabbare än vi först tänkt oss, framför allt de senaste månaderna", skriver vd Patrick Söderlund i ett blogginlägg.

Fps, förstapersonsskjutare, innebär till skillnad från trejpersonsvyn – där kameran är bakom spelfiguren – att spelet utspelas ur protagonistens synfält. "Project disovery" beskrivs som ett lagbaserat fps.

Så mycket mer är inte känt om spelet, som av allt att döma blir Embarks debut. Några glimtar har visats upp som visar motorcykelåkande strider i urbana miljöer och någon slags kamp med svärd.

"Vi stod inför möjligheten att släppa två spel samtidigt. För en ung, relativt liten studio som vår, skulle två täta släpp ha ansträngt våra grupper och resurser, som till stor del delas mellan de två projekten", skriver Söderberg och fortsätter:

"Det ledde till att vi beslutade oss för att låta 'Project discovery' bli vårt första spel till marknaden, vilket tryckte 'Arc raiders' till ett släpp 2023."

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons