Annons

En miljon såg Birkir vinna "Idol"

Tv • Publicerad 13 december 2021
Birkir Blær intervjuas av programledaren Pär Lernström sedan det står klart att han besegrat Jacqline Mossberg Mounkassa i finalen av årets "Idol".
Birkir Blær intervjuas av programledaren Pär Lernström sedan det står klart att han besegrat Jacqline Mossberg Mounkassa i finalen av årets "Idol".Foto: Christine Olsson/TT

Det var efter ett tufft race som islänningen Birkir Blær till slut stod som segrare i årets upplaga av "Idol". Enligt TV4 följde närmare en miljon tittare den direktsända finalen i linjär tv, vilket gör den till den tittarmässigt starkaste finalen på tre år.

"Att programmet har berört många människor och hur deltagarna har gått rakt in i tittarnas hjärtan har vi märkt av från responsen vi fått hittills, men det är såklart extra roligt när det syns i siffrorna också att finalen samlade fler i år", säger Malin Knave, exekutiv producent på TV4, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons