Annons

"En snöstorm med röda snöflingor"

Det är övervägande positiva tongångar när den amerikanska underhållningsindustrin reagerar på resultatet i det amerikanska presidentvalet.
"Detta usla, usla styre når sitt slut", skriver författaren Stephen King på Twitter.
Nöje • Publicerad 7 november 2020
Jubel på gatorna och jubel på internet när kändisarna tycker till.
Jubel på gatorna och jubel på internet när kändisarna tycker till.Foto: John Minchillo/AP/TT

Medan befolkningen i städer som Chicago, New York och Philadelphia flockas på gatorna och vrålar ut sin glädje över att USA har en ny president delar den amerikanska kändiseliten med sig av sina tankar på sociala medier.

I en Instagramvideo berättar rapparen Lizzo, alltmedan tårarna rinner, om hur hon känner att hon "äntligen vågar hoppas på förändring på riktigt".

Annons

– Det här är slutet på en fyraårsperiod som kändes som om den varade i 1000 år, då folk miste sina liv och sina jobb. Man kan inte skylla på en president för vad som hänt, men man kan kritisera hur han hanterade allt, och den mannen brydde sig inte om oss – oavsett partilojalitet, säger hon.

Skådespelaren och komikern Mindy Kaling delar en bild på vicepresidenten Kamala Harris och skriver att hon "gråter och håller i min dotter. Titta, älskling, hon ser ut som oss".

Popstjärnan Lady Gaga skräder inte orden när hon skriver "Joe Biden och Kamala Harris, och det amerikanska folket, ni har stått för en av de största och modigaste godhetshandlingarna mänskligheten någonsin har skådat. Ändlös kärlek för vår nye president och den första kvinnliga vicepresidenten".

Författaren Stephen King konstaterar att "detta usla, usla styre når sitt slut", medan skådespelaren Bette Midler förutspår att Donald Trump "snart kommer att dyka upp med sina konspirationsteorier".

Komikerna Marc Maron och Kumail Nanjiani är aningen mer raljanta i sina glädjeyttringar.

"En snöstorm med röda snöflingor", skriver Maron och syftar på färgen som är associerad till det republikanska partiet.

"Vi måste läka. Men först ska vi vara skadeglada", skriver Nanjiani, och taggar valets förlorare Donald Trump i sitt inlägg.

Kim Kardashian West, vars make Kanye West ställde upp i valet under tvivelaktiga former, har visat sitt stöd för det nya ledarskapet i USA genom att twittra ut en bild på Biden och Harris med en rad hjärtan.

Men alla jublar inte. Skådespelaren Kevin Sorbo, mest känd för att ha spelat huvudrollen i tv-serien "Hercules: The legendary journeys", vägrar att erkänna det nya styret.

"Retweeta om det här inte är över än", skriver han på Twitter.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons