Annons

Falska fasader står i vägen för Frida Gråsjös dalsländska idyll

”Beska droppar” är cosy crime om en död 60-plus-influencer, men byskvallret sänker myskänslan något, tycker Louise Buenafe Mistén.
Recension • Publicerad lördag 05:00 • 13 juni 2024 11:41
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Deckare

Beska droppar

Författare: Frida Gråsjö

Förlag: Bokfabriken

”Beska droppar” är den andra delen i Frida Gråsjös mysdeckarserie om Hanna Sand vid kanalen i Dalsland.
”Beska droppar” är den andra delen i Frida Gråsjös mysdeckarserie om Hanna Sand vid kanalen i Dalsland.Foto: Helena Christerdotter

Hanna Sand, utbränd advokat, är kvar i Södra Strandviken för att ta hand om morfar Oskar som brutit benet. Inflyttade Eva, influencer för 60-plussare tillika ägare av det privata äldreboendet, hittas död i sin nybyggda villa.

”Mysfaktorn dämpas dock något av byns ständiga skvaller.”

Ingen i trakten tyckte om Eva, och Hanna och Oskar startar en mordutredning. Boken utspelar sig strax efter första delen. Omvårdnaden av Oskar ses ej längre skymten av, då han nu är helt självgående. Hanna resonerar och beter sig tyvärr som om hon är 15 år, snarare än fyllda 30 – särskilt i närheten av mamma Mona.

Annons

”Beska droppar” har både kaffe och småkakor, den obligatoriska trädgårdsföreningen och en twist på mördarens motiv. Mysfaktorn dämpas dock något av byns ständiga skvaller och faktumet att det enda någon bryr sig om är yta, och hur ens fasad framstår inför andra.

”Beska droppar” av Frida Gråsjö
”Beska droppar” av Frida Gråsjö
Louise Buenafe Mistén
Annons
Annons
Annons
Annons