Annons

Felix Sandman tillbaka i norsk romcom-succé

Den norska serien "Home for Christmas" är tillbaka med en ny säsong – där även Felix Sandman återvänder i rollen som Jonas. Och Norge är också en av den svenske artisten och skådespelarens favoritländer.
Tv • Publicerad 14 december 2020
Felix Sandman tillbaka i den norska romcom-succén "Home for Christmas".
Felix Sandman tillbaka i den norska romcom-succén "Home for Christmas".Foto: Pressbild Netflix
Ida Elise Broch spelar Johanne i "Home for Christmas". Pressbild.
Ida Elise Broch spelar Johanne i "Home for Christmas". Pressbild.Foto: Netflix

Den första säsongen av den norska komediserien "Home for Christmas" kretsar kring den 30-åriga Johanne, som inför sin familj ljuger om att hon träffat en pojkvän – och dessutom lovar att ta med honom till den årliga julmiddagen.

Under sin efterföljande 24-dagars jakt på lämplig kille träffar hon bland annat den betydligt yngre Jonas, vilket resulterar i exceptionellt bra sex för Johannes del – men enligt Jonas uttolkare Felix Sandman har den 18-årige rollfiguren även andra sidor.

Annons

– Jag vet inte hur mycket av en "fuckboy" han är, men det är ju det smeknamn han får i den första säsongen. Jag skulle säga att han är en person som bryr sig om att ge ett bra intryck – och som vi såg i säsong ett kan han ju också bjuda på en fin frukost och vara romantisk, säger han till TT.

"Älskar Norge"

Den norska serien, som har blivit en tittarsuccé i hemlandet, är regisserad av Per-Olav Sörensen, som även regisserade den svenska Netflix-serien ”Störst av allt”. Och att spela in serien i Norge ledde inte heller till några större språkproblem – för det mesta, berättar Felix Sandman.

– Det kan vara lite svårt att förstå personer som kommer från Bergen eller Stavanger, men jag hade ju jobbat väldigt mycket med Per-Olav under inspelningen av "Störst av allt" – och han pratade ju norska då också.

Norge och norska tillhör också den svenske artisten och skådespelarens favoriter bland världens länder och språk.

– Jag älskar Norge och norska har alltid varit mitt favoritspråk . Människorna, språket och miljön är underbara. En dröm vore ju att göra en Hollywoodfilm som spelas in i norsk miljö. Med höga berg och djupa dalar – allt det där, säger han.

Med skildringar av hemsläpning av gran, idylliskt snötäckta stadsmiljöer och mindre bekväma familjemiddagar innehåller "Home for Christmas" obligatoriska julfilmsingredienser – och Felix Sandman har också egna favoriter i genren.

– "Love actually" är en favorit – och "Ensam hemma" är ett absolut måste till jul. Den har jag kollat på ända sedan jag var liten och precis som huvudpersonen i filmen hittade jag också på hyss när jag var liten. Min mamma köpte till och med ett jättestort garnnystan och så drog jag garn överallt så att det skulle se ut som fällorna i filmen. Till slut såg hela mitt rum ut som ett laserfält, säger han.

"Vill satsa både på musik och skådespeleri"

Efter att först ha gjort musikkarriär i gruppen FO&O och därefter som soloartist debuterade Felix Sandman 2019 som skådespelare i tv-serien "Störst av allt". Och vad gäller framtida karriärval är musiken och skådespeleriet lika intressanta, säger han.

– Där är det 50/50 som gäller för mig – men jag ger alltid 100 procent när jag satsar på något. Jag vill ju bli både den största skådisen och bästa artisten, och jag tror att det går att kombinera. Musiken är något jag hållit på med sedan jag var liten, men jag har alltid älskat film och att nu får se hur det går till bakom kulisserna är sjukt häftigt.

2020 har, trots coronapandemi och publikrestriktioner, varit ett intensivt år för Felix Sandman, som bland annat varit med i Melodifestivalen och tillsammans med Brita Zackari och Farah Abadi nu kliver in i den berömda glasburen för att axla rollen som programledare för årets upplaga av "Musikhjälpen". Och utöver det är även ett låtsläpp på gång, avslöjar han.

Annons

– Att den andra säsongen av "Home for Christmas" släpps den 18 december känns fett. Dessutom släpper jag min nästa singel som har en svinhet feature – och den är början på en ny era och ett stort personligt mål för mig. Och redan den 14 december är det dags för "Musikhjälpen"– och sen är det bara det som gäller i 144 timmar framåt.

Fakta: "Home for Christmas"

Felix Sandman medverkar i den andra säsongen av den norska Netflixserien "Home for Christmas". Utöver Sandman syns även Ida Elise Broch, Dennis Storhøi, Anette Hoff, Stian Blipp, Gabrielle Leithaug och Oddgeir Thune – som alla var med i säsong ett.

Huvudpersonen Johannes (Broch) jakt på kärlek fortsätter i den andra säsongen.

Serien har premiär på Netflix den 18 december.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons