Annons

Filmfestival fokuserar på pandemins värld

Film • Publicerad 4 november 2020
Magnus von Horns nya film "Sweat" visas på Göteborg Film Festival i början av nästa år. Arkivbild.
Magnus von Horns nya film "Sweat" visas på Göteborg Film Festival i början av nästa år. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Magnus von Horns film "Sweat" om influencers och Andrea Segres "Molecules" ingår i den så kallade fokussektionen på Göteborg Film Festival i februari. Fjolårets festival genomfördes precis före pandemins utbrott. Inför nästa års festival har festivalledningen nu beslutat att erbjuda både biografvisningar – i enighet med rådande restriktioner – och digitala visningar hemma hos publiken. Dessutom ska festivalen 2021 även innehållsmässigt fokusera på den värld som uppstått i och med covid-19.

Bland annat vill man undersöka de filmiska experiment som gjorts utifrån pandemins begränsningar.

Annons

De utvalda filmerna ska ge perspektiv på "omvälvande känslomässiga erfarenheter av bland annat avstånd, misstänksamhet och solidaritet som format oss och våra samhällen under det senaste året" framhåller Jonas Holmberg, konstnärlig ledare för Göteborg Film Festival i ett pressmeddelande.

Festivalen pågår 29 januari till 8 februari. Årets festival ska genomföras utan fester, konserter och seminarier. Även själva filmprogrammet blir mindre än vanligt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons