Annons

Filminstitutet lanserar ny coronasatsning

Film • Publicerad 7 maj 2020
Svenska Filminstitutet vill uppmuntra till produktion av kortfilm som skildrar coronakrisen och öronmärker pengar till utvecklingsstöd. Arkivbild.
Svenska Filminstitutet vill uppmuntra till produktion av kortfilm som skildrar coronakrisen och öronmärker pengar till utvecklingsstöd. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Svenska Filminstitutet lanserar kortfilmsatsningen "Corona 2020" som ska skildra samtiden i coronavirusets skugga.

”Jag är övertygad om att det kommer att göras många dokumentärer om coronakrisen, men fiktionsberättelserna behövs också, nu mer än någonsin. En av kortfilmens styrkor, jämfört med det längre formatet, är att den mycket lättare kan skildra det samhälle vi befinner oss i här och nu.", säger Ami Ekström på Filminstitutet i ett pressmeddelande.

Annons

Kortfilmsatsningen består av åtta utvecklingsstöd på vardera 25 000 kronor som ska gå till att utveckla korta spelfilmsprojekt.

Stödet, som går att söka från och med den 7 maj, är riktat till manusutveckling av kort spelfilm på max 15 minuter, som ska gå att producera i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Stödet kan sökas av svensk producent, regissör eller manusförfattare som har gjort minst en "väl genomförd och konstnärligt intressant" kortfilm eller motsvarande från annan konstart. Sista dag för ansökan är 14 juni.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons