Annons

Finalkampen i "Let's dance" – "Overkligt"

När Filip Lamprecht möter Anis Don Demina i årets "Let's dance"-final är det två tävlingsmänniskor som gör upp om glassko-statyetten.
Tv • Publicerad 14 maj 2021
Filip Lamprecht kan bli den andra personen i sin familj att ta hem förstaplatsen i "Let's dance". Arkivbild.
Filip Lamprecht kan bli den andra personen i sin familj att ta hem förstaplatsen i "Let's dance". Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT
Anis Don Demina är överraskad över sin egen resa i "Let's dance". "Målsättningen har varit att bevisa att ingenting är omöjligt om man vill det tillräckligt mycket", säger han.
Anis Don Demina är överraskad över sin egen resa i "Let's dance". "Målsättningen har varit att bevisa att ingenting är omöjligt om man vill det tillräckligt mycket", säger han.Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Det börjar dra ihop sig inför årets "Let's dance"-final. Efter en säsong fylld av skador, avhopp och comeback-danser står det klart att Lamprecht och Don Demina har chans på årets glassko-statyett.

– Det är helt overkligt att stå i final, jag hade inte kunnat tänka mig det här för några veckor sedan, säger Filip Lamprecht.

Annons

Den här veckan måste dansparen ta itu med hela tre danser – två som de har gjort tidigare under säsongen och ett nytt shownummer, där paren kan blanda olika stilar.

TT: Vad blir största utmaningen?

– Att hålla känslorna i schack. Man är så glad och nervös, det kommer att vara en cocktail av känslor, säger Filip Lamprecht.

I början av säsongen gick han in med inställningen att bara ha roligt – sedan dess har viljan att vinna vuxit.

– Jag har aldrig velat någonting så mycket i mitt liv som att vinna det här, det hade varit otroligt. Samtidigt har hela den här resan haft stor påverkan på mig. Jag har lärt mig så mycket om mig själv och öppnat nya dörrar, säger Filip Lamprecht och fortsätter:

– Det har gett mig så mycket självförtroende, att våga testa nya grejer.

Mamma vann tidigare

Skulle det bli en seger för Lamprecht blir han den andra i sin familj att vinna tävlingen. För två år sedan knep hans mamma Kristin Kaspersen förstaplatsen.

– Det har aldrig hänt förut att två inom samma familj har tagit hem glasskon, säger Filip Lamprecht.

Även Anis Don Deminas tävlingsvilja har kickat i gång inför finalen – och hans inställning liknar konkurrentens.

– Jag har varit med i tv-tävlingar tidigare men jag har aldrig velat någonting så här mycket, och jag tror aldrig att jag har kämpat så hårt för någonting, säger han.

Inget utrymme för fel

Annons

Anis Don Demina kommer först att dansa american smooth och jive, men när det kommer till det slutliga shownumret är han hemlighetsfull.

– Det kommer att bli någonting utöver det vanliga och min absolut svåraste dans hittills, den snabbaste. Det är lite andra överraskningar som kommer att dyka upp, säger Anis Don Demina.

Med sin medverkan vill han visa både för sig själv och sina fans att ingenting är omöjligt, bara man kämpar.

– Det har varit en utmaning varje vecka att ta sig an en ny dans – och att våga uttrycka sig känslomässigt genom dansen. Jag har aldrig gjort det tidigare, men det har betytt så otroligt mycket för mig.

Som exempel tar han jiven han tidigare under säsongen tillägnade sin bortgångne pappa.

– Det var inte bara att jag dansade, jag gick in i ett nytt sätt att bearbeta sorgen på, som jag inte visste var möjligt, säger Anis Don Demina.

TT: Vad blir största utmaningen nu?

– Först och främst att hålla nerverna i styr, vi ska dansa tre danser totalt och det finns inget utrymme för att göra fel, det är ändå final. Men framför allt vill jag fokusera på att ha väldigt kul, jag tror att det är nyckeln, säger Anis Don Demina.

Fakta: Veckans danser

Filip Lamprecht och Linn Hegdal (tango, american smooth, shownummer)

Ring: 099 – 41401

Sms: FILIP till 72400

Anis Don Demina och Katja Luján Engelholm (jive, american smooth, shownummer)

Ring: 099 – 41402

Sms: ANIS till 72400

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons