Annons

Författare till hästklassiker död

Litteratur • Publicerad 16 augusti 2022
1998 besökte Nicholas Evans Sverige i samband med utgivningen av hans roman "I vargars närhet". Arkivbild.
1998 besökte Nicholas Evans Sverige i samband med utgivningen av hans roman "I vargars närhet". Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer

Nicholas Evans, brittisk författare till den bästsäljande romanen "Mannen som kunde tala med hästar" har avlidit 72 år gammal. Enligt hans agent kom dödsfallet "plötsligt" efter en hjärtattack.

Evans debutroman "Mannen som kunde tala med hästar" handlar om en tonåring som skadats i en olycka tillsammans med sin häst. Hennes mamma söker upp en så kallad "hästviskare" som hjälper både dottern och hästen att tillfriskna. Även filmen, med Robert Redford och Scarlett Johansson som tonåringen Grace, blev en stor framgång.

Nicholas Evans föddes 1950 i Worcestershire. Efter studier i juridik ägnade han sig på 1970-talet åt journalistik. Innan han började skriva sin roman jobbade han också som manusförfattare och producent av dokumentärer.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons