Annons

Första livekonserten: "Ganska surrealistiskt"

Pandemiåret utan livespelningar har känts som "en evighet" för Tom Ogden, sångare i det brittiska indiepopbandet Blossoms. Nu spelar han och bandet på den första stora livekonserten i England efter nedstängningen.
Musik • Publicerad 2 maj 2021
Tusentals britter fick på fredagen gå på Circus Nightclub i Liverpool, ett av de pilotprojekt som den brittiska regeringen sponsrar. Deltagarna testas både före och efter för covid-19.
Tusentals britter fick på fredagen gå på Circus Nightclub i Liverpool, ett av de pilotprojekt som den brittiska regeringen sponsrar. Deltagarna testas både före och efter för covid-19.Foto: Richard McCarthy/AP/TT

5 000 personer finns i publiken under söndagens konsert i Sefton Park, Liverpool, som ingår i ett pilotprojekt för att testa smittspridning, uppger BBC.

Alla i publiken måste, förutom biljetten, också uppvisa ett negativt covid-test för att få komma in. Men väl inne behöver ingen bära munskydd.

Annons

– Jag kan knappt föreställa mig detta, alla dessa människor, inga munskydd och folk som kommer att vara nära varandra. Det är ganska surrealistiskt om jag ska vara ärlig, säger Ogden till BBC inför spelningen 2 maj.

Festen i Liverpool startade redan under fredagskvällen med ett två dagar långt club-event på Bramley Moore Dock Warehouse för sammanlagt 6 000 personer, uppger NME. Deltagarna testades både före och efter men behövde varken ha munskydd eller hålla avstånd. De kommer också att erbjudas ytterligare test några dagar senare för att man ska kunna se eventuell smittspridning.

Pilothelgens organisatör, Melvin Benn, jobbar vanligen med bland annat festivalen i Reading och Leeds. Han har tidigare sagt till NME att utgången av den historiska pilothelgen i Liverpool spelar stor roll för sommarens brittiska musikliv. Det var också Melvin Benn som övertygade regeringen att ta med även konserten i Sefton Park i pilotprojektet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons