Annons

Försvunna i årtionden - Coltrane "live" igen

Musik • Publicerad 4 juni 2023
John Coltranes liveinspelningar från 1961 har länge varit försvunna. Nu har de återfunnits och släpps i sommar. Arkivbild.
John Coltranes liveinspelningar från 1961 har länge varit försvunna. Nu har de återfunnits och släpps i sommar. Arkivbild.Foto: NTB/TT

Liveinspelningar av legendariska jazzmusikern John Coltrane och Eric Dolphy från 1961som aldrig tidigare hörts, släpps nu för första gången efter att ha varit försvunna i årtionden, rapporterar The Guardian.

Inspelningarna för oss tillbaka till 1961 och nattklubben Village Gate i New York, där saxofonisterna John Coltrane, Eric Dolphy och en rad andra kända jazzmusiker uppträdde och spelade in, delvis för att testa klubbens nya ljudsystem.

Annons

Inspelningarna kom att hamna på New Yorks statliga bibliotek, där de tappades bort i arkivet fram tills nu.

I juli släpps det 80 minuter långa albumet "Evenings at the Village Gate", och innehåller Coltrane-klassiker som "My favorite things", "Impressions and greensleeves", "When lights are low" och "Africa."

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons