Annons

Fotografen Salgado i öppet brev till Bolsonaro

Kultur • Publicerad 4 maj 2020
Bildjournalisten Sebastião Salgado skriver ett öppet brev till Bolsonaro. Arkivbild.
Bildjournalisten Sebastião Salgado skriver ett öppet brev till Bolsonaro. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Den brasilianske fotojournalisten Sebastião Salgado har skickat ett öppet brev till landets president Jair Bolsonaro, där han kräver akuta åtgärder för att rädda Amazonas ursprungsbefolkning. Enligt Salgado kan den försvinna helt på grund av Coronaviruset.

"Brasiliens ursprungsbefolkning står inför ett allvarligt hot mot sin överlevnad med Covid-19-pandemin", skriver den 76-årige fotografen, som kräver att Bolsonaro ska garantera ursprungsbefolkningens säkerhet och stoppa intrånget i deras liv.

Annons

Brevet har också en digital namninsamling med fler än 50 000 underskrifter, bland annat från en rad kändisar som Madonna, Brad Pitt, Paul McCartney och Meryl Streep.

Amazonas är en av de regioner i landet som har drabbats värst av pandemin.

Redan före pandemin hade Sebastião Salgado planer på en ny stor fotografisk svit om Amazonas – för att engagera världen att rädda regnskogen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons