Annons

"Frost"-musikal upphör på grund av Corona

Scen • Publicerad 15 maj 2020
"Frost" på Broadway kommer inte tillbaka. Här syns Ciara Renée i rollen som Elsa. Pressbild.
"Frost" på Broadway kommer inte tillbaka. Här syns Ciara Renée i rollen som Elsa. Pressbild.Foto: Mary Ellen Matthews/Disney/AP

Broadwaymusikalen "Frost" ("Frozen" på engelska), baserad på Disneyfilmen med samma namn, blir den första att upphöra permanent på grund av coronaviruset.

Föreställningen hade premiär i maj 2018 och har sedan dess varit en av Broadways stora succéer, med 851 visningar och 155 miljoner dollar, över 1,5 miljarder kronor, i biljettintäkter.

Annons

Teatrarna kring Broadway i New York har varit stängda sedan mitten av mars. Sedan dess har olika bud kommit om ett eventuellt nyöppnande, och i veckan meddelades att teatrarna kommer att vara stängda åtminstone till september i år.

Flera emotsedda produktioner som skulle ha haft premiär under våren har flyttats fram till nästa år. Bland annat Matthew Broderick och Sarah Jessica Parkers "Plaza suite" och Michael Jackson-musikalen "MJ", som båda får premiär i mars 2021.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons