Annons

Game of Thrones-stjärna stämmer Manson

"Game of thrones"-stjärnan Esmé Bianco stämmer artisten Marilyn Manson som hon anklagar för sexuella övergrepp och misshandel.
Nöje • Publicerad 1 maj 2021
Skådespelaren Esmé Bianco har lämnat in en stämningsansökan mot artisten Marilyn Manson som hon anklagar för sexuella övergrepp.
Skådespelaren Esmé Bianco har lämnat in en stämningsansökan mot artisten Marilyn Manson som hon anklagar för sexuella övergrepp.Foto: Evan Agostini/Invision/AP/TT

Enligt stämningsansökan använde Manson "droger, våld och hot om våld" för att tilltvinga sig skådespelaren under deras relation som inleddes 2009, uppger BBC. Såväl Manson som hans manager anklagas också för brott mot amerikanska trafficking-lagar.

Tidigare i år anklagade artisten och skådespelaren Evan Rachel Wood Marilyn Manson för misshandel och grooming, som enligt henne ska ha skett när de var ett par. Deras relation blev offentlig när hon var 19 år och han 38. Kort efter att Evan Rachel Wood publicerade anklagelserna på Instagram slöt flera kvinnor upp och delade med sig av liknande berättelser. Esmé Bianco, känd för rollen som Ros i "Game of thrones", var en av dem och hon blir nu den första vars anklagelser leder till rättsprocess.

Annons

Marilyn Manson nekar till anklagelserna. På Instagram kallar han dem för "hemska förvrängningar av verkligheten" och skriver bland annat att hans "intima relationer har alltid varit byggda på samtycke med likasinnade partners".

Sedan anklagelserna har rockstjärnan fått sparken från sitt skivbolag Lova Vista Records och från tv-programmet "American gods".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons