Annons

Guggenheim storinvesterar i digital konst

Konst • Publicerad 4 juni 2022
Tillsammans med LG har Guggenheimmuseet i New York sjösatt ett initiativ för digital konst. Arkivbild.
Tillsammans med LG har Guggenheimmuseet i New York sjösatt ett initiativ för digital konst. Arkivbild.Foto: Kathy Willens/AP/TT

I veckan sjösatte Guggenheimmuseet i New York initiativet ”LG Guggenheim art and technology initiative” för virtuell och artificiell konst tillsammans med teknikjätten LG.

Museet ser initiativet som ett viktigt steg för att möta de digitala utmaningarna och bland annat kommer ett årligt pris på motsvarande drygt 950 000 kronor att delas ut till en konstnär för ”banbrytande prestationer inom teknikbaserad konst" och är tänkt att fördjupa museets band till digital konst, skriver Artnews,

Museet har tidigare lekt med digitala konstformer i sina utställningar, bland annat 2021 när man ställde ut installationsserien "Re/projections: video, film and performance for the rotunda" och då fyllde den spiralformade utställningshallen med både välbekanta konstformer och banbrytande teknologi.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons