Annons

Hollywoodhistoria visas på Fotografiska

Nöje • Publicerad 2 juni 2022
Skådespelaren Faye Dunaway vid poolen morgonen efter det att hon tilldelats en Oscar. Bilden är tagen av fotografen Terry O'Neill, vars bilder ställs ut på Fotografiska i Stockholm. Pressbild.Foto: Terry O'Neill

Den brittiska fotografen Terry O’Neill porträtterade Hollywoodkändisar, musiker, modeikoner, kungligheter och idrottare. "Stars" på Fotografiska i Stockholm blir den största utställningen hittills med den hyllade fotografens arbete.

Bland de hundratals bilderna syns bland andra Brigitte Bardot, Mick Jagger, Audrey Hepburn, Faye Dunaway och Frank Sinatra samt sällan visade fotografier på bland andra Elvis Presley, Elton John, Liza Minnelli och Bianca Jagger.

Annons

Två svenska stjärnor dyker också upp i utställningen: Britt Ekland och Izabella Scorupco.

"Vi har fått tillgång till hela Terry O’Neills arkiv och har även fått möjlighet att scanna in opublicerade bilder exklusivt för den här utställningen. Det är en otrolig bildskatt", säger Johan Vikner, curator för "Stars" på Fotografiska, i ett pressmeddelande.

"Stars" öppnar den 18 juni.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons