Annons

Hon blir ny vd på Orionteatern

Teater • Publicerad 12 november 2020
Helena Hammarskiöld blir ny vd på Orionteatern i Stockholm. Pressbild.
Helena Hammarskiöld blir ny vd på Orionteatern i Stockholm. Pressbild.Foto: Orionteatern

Helena Hammarskiöld (tidigare Seth) blir ny vd för Orionteatern i Stockholm. Närmast kommer hon från Dramaten där hon startade och drev det alternativa programmet Dramaten& som lyft fram scenkonst utanför Dramatens ordinarie repertoar.

Helena Hammarskiöld ska dela ledarskapet för Orionteatern tillsammans med teaterns nuvarande vd och konstnärliga ledare Sally Palmqvist Procopé som kommer att fokusera mer på den konstnärliga ledningen av teatern.

Annons

"Jag känner en stor lust över att komma till Orionteatern och att få bidra till det utforskande arbetet tillsammans med Sally. Det delade ledarskapet öppnar upp för helt nya möjligheter att skapa och verka utifrån den starka och tydliga riktning som redan finns etablerad på teatern", säger Helena Hammarskiöld i ett pressmeddelande.

Hon tillträder i februari nästa år.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons